Feyenoord met zevenklapper langs Shakhtar en in kwartfinale Europa League

Het was prijsschieten voor de Rotterdammer
Het was prijsschieten voor de RotterdammerProfimedia
Feyenoord heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van Arne Slot maakte in de eerste 45 minuten al het verschil door met 3-0 voor te komen tegen Shakthar Donetsk. Het werd 7-1.

Feyenoord liet gelijk weten dat er voor de ploeg uit Oekraïne niks te halen viel in Rotterdam. Al na drie minuten kreeg Santiago Gimenez een grote kans op de 1-0. Hij kreeg alle ruimte om aan te leggen van een meter of 20, maar hij schoot slap voorlangs. Zes minuten later was het wel raak voor de Mexicaan. Na een goede interceptie van Gernot Trauner kon Alireza Jahanbakhsh vrij dribbelen op het middenveld. Hij gaf de bal breed aan de spits, wie nog een man passeerde met een schijnbeweging en van een meter of 8 de bal in de verre hoek schoof: 1-0. Feyenoord kreeg ontzettend veel ruimte voor de zestien om te schieten en dat werd in de 24e minuut genadeloos afgestraft. Aanvoerder Orkun Kokcü schoot de bal met binnenkant rechts buiten bereik van de keeper. Shakthar kreeg op het halfuur een grote kans via Sudakov. Hij schoot de bal van een grote afstand kiezelhard tegen de onderkant van de lat, maar de bal stuiterde terug vóór de doellijn.

Daarna was het weer Feyenoord dat de overhand pakte en via Idrissi aan de linkerkant een penalty kreeg. Hij kapte zijn directe tegenstander uit aan de zijkant en schoot de bal vervolgens tegen de uitgestoken arm aan van de verdediger: penalty. Kokcu mocht aanleggen en maakte daarmee zijn tweede treffer. Met een 3-0 stand op het scorebord gingen beide ploegen richting de kleedkamer voor de rust.

Feyenoord blijft gas geven

Na rust ging Feyenoord 'gewoon' door waar het gebleven was. Mats Wieffer onderschepte de bal en gaf die aan Oussama Idrissi. Hij kwam, zoals hij altijd doet, naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre hoek. Precies op het uur deed Idrissi hetzelfde, maar schoot hij nog mooier raak. Hij de onderkant van de lat ging de bal erin: 5-0. Nog geen vijf minuten later deed ook Jahanbakhsh een duit in het zakje. Ook hij scoorde buiten de zestien en maakte zo de 6-0, je zou zeggen dat je leert van je fouten, maar Feyenoord bleef maar ruimte krijgen om de trekker over te halen.

Werkelijk alles viel erin voor de Rotterdammers, want in de 67e minuut werd het zelfs 7-0. Invaller Danilo scoorde, zoals bij elke goal van de avond, op de rand van de zestien weer raak.

Mooi gebaar

Kort voor tijd maakte Shakhtar een eretreffer. De 7-1 van Venezolaan Kevin Kelsy werd met applaus ontvangen door alle bezoekers van De Kuip. Feyenoord-supporters draaiden zich om naar het uitvak om het doelpunt mee te vieren.