Feyenoord wint in zinderende wedstrijd van Lazio en wordt eerste in spannende pouleAFP
Feyenoord heeft zich donderdag verzekerd van een plek in de achtste finales van de Europa League. De Rotterdammers versloegen Lazio met 1-0. Dat was voldoende voor de groepswinst omdat FC Midtjylland met 2-0 van Sturm Graz won.

Alle vier de clubs in groep F kwamen zo op 8 punten uit. Op basis van de onderlinge resultaten en het doelsaldo, eindigde Feyenoord als eerste. Midtjylland werd tweede en plaatste zich voor de tussenronde in de Europa League. Lazio is als nummer 3 aangewezen op een vervolg in de Conference League en Sturm Graz is Europees uitgeschakeld.

Frommelgoal

Na een wat tamme eerste helft gooiden de Rotterdammers na rust de schroom van zich af en speelden ook beter. Santiago Giménez maakte in de 64e minuut het doelpunt voor Feyenoord. Tussen twee verdedigers in wist hij een voorzet aan te nemen. Die twee verdedigers liepen elkaar en keeper Ivan Provedel vervolgens in de weg. Giménez kon in de chaos zijn voet tegen de bal krijgen voor de enige goal van de wedstrijd. De Kuip schudde op haar oude grondvesten.

Santiago Gimenez is matchwinner door als enige het net te vinden
Santiago Gimenez is matchwinner door als enige het net te vindenAFP

De Mexicaan was overigens net daarvoor in de ploeg gekomen als vervanger van Danilo, die vroeg in de wedstrijd een grote kans had laten liggen. Lazio drong in de slotfase aan, maar werd niet echt gevaarlijk. De jonge Argentijn Luka Romero pakte uit frustratie twee gele kaarten en mocht in de blessuretijd inrukken.

De achtste finales van de Europa League zijn pas in maart, de wedstrijden in de tussenronde in februari.