FIBA Europe Cup: Heroes Den Bosch verliest in Duitsland eerste wedstrijd in Round of 16Profimedia
Heroes Den Bosch heeft de eerste wedstrijd in de ‘Round of 16’ van de FIBA Europe Cup met 89-84 verloren. In Duitsland was Merlins Crailsheim de tegenstander, waar de Finse Edon Maxhuni rondloopt. Pikant genoeg vertrok hij aan het begin van dit seizoen vroegtijdig bij Den Bosch. Vorig seizoen werd hij met Heroes landskampioen.

Maxhuni was goed voor 28 punten voor zijn Duitse broodheer en daarmee scorend verreweg de belangrijkste man. Bij de Brabanders begon Australiër Emmett Naar ziek op de bank – hij zou uiteindelijk een minuut of zeven spelen. Den Bosch kwam eigenlijk heel aardig mee met de nummer dertien uit de Duitse Bundesliga. De thuisploeg kwam in het tweede kwart op 38-27, maar door een paar rake driepunters van Kobe Webster en Austin Price stond het bij rust ‘slechts’ 41-38.

Na rust zette Den Bosch 26 punten op het bord ten opzichte van 16 voor de Duitsers. Het zorgde voor een 57-64 tussenstand na drie kwarten. Opnieuw een uitoverwinning in Europa lag in het verschiet. Het team van coach Erik Braal won in de vorige ronde ook al knap in Portugal van FC Porto (68-71). Tot een nieuwe zege in het buitenland kwam het deze keer niet. Maxhuni nam zijn nieuwe ploeg bij de hand en maakt een aantal belangrijke scores. Uiteindelijk verloren de Bosschenaren met een marge van vijf punten.