Fiorentina wint weer eens met opmerkelijk goal vanaf eigen helft bij Hellas VeronaProfimedia
De hunkering naar een overwinning was groot na zes wedstrijden op rij zonder overwinning. Vincenzo Italiano's Fiorentina stelde niet teleur en versloeg Hellas Verona met 0-3, waardoor het ongeslagen thuisrecord van de gastheren sinds het begin van het kalenderjaar aan diggelen ging.

Fiorentina had na nog geen 40 minuten al een geruststellende voorsprong te pakken. Dat was mede te danken aan Antonín Barák, die met veel zelfbeheersing een verdediger in het strafschopgebied passeerde en de bal na 10 minuten in het dak van het doel schoot. Het was begrijpelijk dat de 28-jarige Barák het niet uitbundig vierde, aangezien zijn overstap op huurbasis van Verona naar Fiorentina pas op de laatste dag van de transferperiode in januari definitief werd.

Volley uit hoekschop

Fiorentina leek nooit echt de controle over de wedstrijd te verliezen, ook al waren ze in de laatste linie af en toe kwetsbaarheid. Daarom was het maar goed dat de voorsprong zeven minuten voor rust werd uitgebouwd door Arthur Cabral. Met een volley uit een hoekschop van Rolando Mandragora maakte Cabral zijn vijfde doelpunt van de competitie.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de bezoekers in de tweede helft hun voet van het gaspedaal haalden. Desondanks waren ze in het begin van de tweede helft het dichtst bij het derde doelpunt van de wedstrijd, toen Jonathan Ikoné door onnauwkeurig afronden een zeker lijkend doelpunt verprutste. Verona probeerde het daarna wel, maar creëerde geen grote kans.

Vrije trap vanaf eigen helft

Cristiano Biraghi maakte in de slotfase de derde treffer met een opmerkelijke uithaal vanaf eigen helft. De invaller, die doelman Lorenzo Montipò op het verkeerde been zette, zag zijn vrije trap over de keeper van Verona heen in het doel verdwijnen. De goal was voor de tv-kijkers pas in de herhaling te zien. Fiorentina bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen tegen Verona en stijgt door de overwinning naar de twaalfde plaats.