Forse zeges ADO en Groningen in KKD-inhaalronde met 17 goals

ADO Den Haag maakte zes doelpunten tegen Jong FC Utrecht
ADO Den Haag maakte zes doelpunten tegen Jong FC UtrechtProfimedia
Op de inhaalavond van de vijftiende speelronde stonden oorspronkelijk zes wedstrijden gepland. Door hevige regenval werd het veld in Stadion de Vijverberg onbespeelbaar en moest er vanmiddag een streep door De Graafschap – FC Dordrecht. De overige vijf wedstrijden leverden de kijkers van het ESPN-schakelkanaal 17 doelpunten op.

FC Emmen – Jong PSV: 1-0

FC Emmen was met de derde plaats op deze avond de hoogst geplaatste ploeg en had de mogelijkheid het gat met koploper Willem II te halveren en bovendien weer op gelijke hoogte te komen met Roda JC. In de eerste helft hadden de Drenten echter de grootst mogelijke moeite met Jong PSV, die diverse mogelijkheden hadden om de score te openen.

Met twee verse krachten aan de aftrap in de tweede helft bij FC Emmen had de thuisclub voldoende impuls om het vijandelijke doel te vinden. In de derde minuut van de tweede helft maakte Rui Mendes (D2, A1) de openingstreffer op aangeven van Desley Ubbink. De mannen van trainer Fred Grim brachten de drie punten over de streep en blijven op die manier in het spoor van Roda JC, dat ook 32 punten uit 16 duels heeft en een beter doelsaldo. Jong PSV is nu 14e met 16 uit 15.

ADO Den Haag – Jong Utrecht: 6-0

Het was aan ADO Den Haag om de draad weer op te pakken na een mindere fase qua resultaten. Met Sinterklaas in het land werd maandag 27 november 2023 alvast een heerlijk avondje voor de ploeg van trainer Darije Kalezic. Na een klein kwartier opende Jort van der Sande (D6, A4) de score. Tussen de 37e en 41e minuut konden de 4.295 fans in het Bingoal Stadion nog eens driemaal juichen toen ADO de score opvoerde naar 4-0. Van der Sande maakte de 2-0 en 4-0 en tussendoor gaf hij ook nog eens een assist op de 3-0 van Joel Ideho (D2, A1).

Ratings ADO-Jong Utrecht
Ratings ADO-Jong UtrechtFlashsha.re

Zes wissels en vier gele kaarten later was het – ver in de tweede helft – weer eens tijd voor een treffer van de thuisclub. Darryl van Mieghem (D4, A5) zette zijn ploeg op 5-0. Even later profiteerde ADO van een blessure bij de gasten en maakte Malik Sellouki (D4, A1) de 6-0. Daarmee vonden de Hagenaars het wel welletjes en zo werd het gat met de tweede plek van de ranglijst teruggebracht naar drie punten. Tegenstander Jong Utrecht staat 15e en heeft 16 punten uit 15 wedstrijden.

Jong AZ – FC Groningen: 0-5

Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer was FC Groningen voor het eerst te gast. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft een aardige reputatie als het gaat om resultaten tegen Beloften-teams, hoewel er van Jong FC Utrecht verloren werd. Jong PSV en Jong Ajax werden wel met grote cijfers verslagen. Dat laatste scenario was ook van toepassing op de wedstrijd op bezoek bij Jong AZ, toch de nummer 8 van de ranglijst.

Na negen minuten maakte Jorg Schreuders (D1, A1) de 0-1 op aangeven van Thom van Bergen. Na ruim een halfuur verdubbelde Lorenzo Valente (D2, A1) de score en mocht Jong AZ niet klagen over de effectiviteit van de aanval van Groningen. In de tweede helft moest Wouter Prins bij FC Groningen geblesseerd worden vervangen door Isak Määttä. Na ruim een uur spelen was het Romano Postema (D3) die de 0-3 aantekende, even later gevolgd door de 0-4 van Radinio Balker (D3). Thom van Bergen (D2, A1) bepaalde in de 85 e minuut de eindstand op 0-5. Hierdoor stijgt FC Groningen naar de 11e plek in de KKD. De Trots van het Noorden heeft nu 22 punten uit 16 duels en verkleinde het gat met Jong AZ tot twee punten.

Jong Ajax – Helmond Sport: 4-1

Op Sportpark de Toekomst werd zo’n wedstrijd gespeeld in de categorie ‘duel met twee gezichten’. Na 21 minuten nam Helmond Sport de leiding door een eigen goal van Mika Godts. Mees Kreekels van de gasten bewees zijn ploeg geen goede dienst door zowel in minuut 29 als 31 een gele kaart te pakken en daarmee moesten de Brabanders het duel met tien man uitspelen.

Ratings Jong Ajax-Helmond Sport
Ratings Jong Ajax-Helmond SportFlashsha.re

Jong Ajax had nog even tijd nodig om het numerieke overwicht in goals uit te drukken, maar slaagde daar in de tweede minuut na de pauze dan toch in. Jaydon Banel (D3, A1) maakte de 1-1 en vervolgens scoorde Godts (D5, A3) ook nog in het goede doel: 2-1. In de slotfase maakten Stanis Idumbo-Muzambo (D1) en Banel er ook nog 3-1 en 4-1 van. Jong Ajax nog steeds de nummer 17 van de ranglijst en heeft 16 punten uit 16 duels. Helmond Sport daalde iets op de ranglijst en staat nu 13e met 21 punten uit 16 wedstrijden.

FC Eindhoven – TOP Oss: 0-0

Deze Noord-Brabantse derby kan de boeken in als een ouderwetse wedstrijd ‘sans histoire’. Hoewel het wedstrijdformulier nog wel vijf wissels en vijf gele kaarten door arbiter Ingmar Oostrum kreeg toegekend. De 1.920 aanwezigen kregen geen doelpunten voorgeschoteld en zo schoten beide teams weinig op met een punt. Eindhoven is de nummer 12 met 22 uit 16 en TOP Oss blijft hekkensluiter met het zwaar bevochten achtste wedstrijdpunt.