Fulham dankzij wonderschone treffers van Palhinha en Solomon langs Leeds in FA CupProfimedia
Met prachtige treffers van João Palhinha en Manor Solomon heeft Fulham Leeds United met 2-0 verslagen en is het voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 weer doorgedrongen tot de laatste acht van de FA Cup.

Het in de Premier League hooggeplaatste Fulham en degradatiekandidaat Leeds konden hun doelstellingen in de competitie even parkeren, en dat leidde tot een alleraardigste wedstrijd. Een inzet van Georginio Rutter, die in laatste transferwindow voor veel geld overkwam van Hoffenheim, leidde in de 16e minuut niet tot de openingstreffer voor Leeds. De scheidsrechter keurde de treffer van de Fransman af vanwege een overtreding in de opbouw van Weston McKennie op Harry Wilson.

Palhinha

Het afgekeurde doelpunt gaf Fulham de nodige motivatie. Palhinha krulde in de 21e minuut na een prachtige aanval van afstand de 1-0 binnen. Leeds liet zich niet van de wijs brengen en had pech toen de arbitrage opnieuw een doelpunt afkeurde. Wilfried Gnonto tikte na 29 minuten de bal in buitenspelpositie binnen.

Rutter stond ook aan het begin van de tweede helft aan de basis van het uitstekend spel van Leeds en zou zelf een assist hebben gekregen, ware het niet dat Marek Rodák een strakke lage inzet van Gnonto met een katachtige duik pareerde. De 'misser' bleek al snel een dure, want Fulham sloeg opnieuw toe en verdubbelde de voorsprong. Op bijna identieke wijze als zijn competitiedoelpunt tegen Wolverhampton Wanderers vorige week vrijdag, krulde Solomon de bal in de 56e minuut met een fantastische uithaal het doel in voor het vierde doelpunt in de laatste vier wedstrijden van de Israëlier.

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović dacht daarna nog dat hij bij zijn terugkeer in de ploeg zijn eerste FA Cup-doelpunt ooit had binnengekopt, maar niet voor de eerste keer was dinsdagavond de buitenspelvlag party-pooper. De Cottagers hadden overigens geen derde doelpunt nodig, want met een 2-0 overwinning op Leeds bleven ze voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen en bekerden ze verder.