Gakpo aan basis doelpunt Salah, maar Liverpool moet op herhaling tegen Wolves

Gakpo kon twee goals vieren in het shirt van Liverpool, maar had daar sportief weinig aanANP
Liverpool is er bij het debuut van Cody Gakpo in de derde ronde van de FA Cup niet in geslaagd te winnen van Wolverhampton Wanderers. De nieuwe club van Gakpo, die de eerste 84 minuten mocht meedoen, kwam op het eigen Anfield niet verder dan 2-2. Daardoor komt er een replay in Wolverhampton.

Liverpool kwam na een klein half uur op achterstand door een doelpunt van Gonçalo Guedes, die de bal zo in zijn voeten geschoven kreeg van keeper Alisson. Net voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via de Uruguayaan Darwin Núñez, die afrondde met een volley met links. Trent Alexander-Arnold bediende Núñez fraai met een dieptepass.

Dieptepass Gakpo

Gakpo stond vlak na rust aan de basis van de 2-1, die gemaakt werd door Mo Salah. De Egyptenaar werd de diepte ingestuurd door Gakpo, maar de pass werd onderschept door Toti Gomes. Via Toti kwam de bal alsnog terecht bij Salah, die de ploeg van trainer Jürgen Klopp op voorsprong zette.

Het doelpunt van Salah werkte niet bevrijdend en de Koreaan Hwang Hee-chan maakte er halverwege de tweede helft 2-2 van. In de 81e minuut kwam Liverpool nog goed weg toen een doelpunt van de Wolves wegens buitenspel werd afgekeurd.

'Geen spanning'

Gakpo, in de winterstop overgekomen van PSV, werd in de 84e minuut vervangen door Alex Oxlade-Chamberlain. Virgil van Dijk ontbrak bij Liverpool wegens een spierblessure.

"Op zich had ik niet echt last van spanning", zei Gakpo na zijn debuut voor de camera van Ziggo Sport. "Ik ben heel goed opgevangen en iedereen probeert me te helpen. Het is een heel warme club, echt een familie. Ik hoorde gisteren dat ik mocht beginnen en sindsdien focuste ik me op de wedstrijd. Mijn opdracht? Gewoon lekker voetballen. Nou ja, ook om tactisch wat dingen goed uit te voeren."

Volgend weekend speelt Liverpool, zesde in de Premier League, uit tegen Brighton & Hove Albion.