Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp winnen met AS Roma van Juventus

Wijnaldum en Karsdorp winnen met AS Roma van Juventus
Wijnaldum en Karsdorp winnen met AS Roma van JuventusAFP
Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp hebben in de Italiaanse voetbalcompetitie met AS Roma gewonnen van Juventus. De ploeg van trainer José Mourinho dankte de zege aan een doelpunt van verdediger Gianluca Mancini: 1-0. De Italiaan knalde de bal in de 53e minuut van buiten het strafschopgebied langs doelman Wojciech Szczesny.

Wijnaldum, door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, had een basisplaats en werd na ruim 70 minuten gewisseld. Karsdorp was enkele minuten daarvoor in het veld gekomen. Wijnaldum maakte onlangs zijn rentree bij AS Roma na een scheenbeenbreuk, die hem deelname aan het WK in Qatar kostte.

Bij Juventus werd aanvaller Moise Kean in de 90e minuut met rood uit het veld gestuurd omdat hij Mancini na een fel duel onderuit schopte, amper een halve minuut nadat hij in het veld was gekomen.

Nederlaag tegen Cremonese

De Romeinen herstelden zich van de nederlaag dinsdag tegen Cremonese (2-1) en namen de vierde plaats in de Serie A over van AC Milan, dat zaterdag met 2-1 verloor bij Fiorentina. De top 4 van Italië plaatst zich voor de Champions League. Juventus, dat dit seizoen 15 punten in mindering kreeg vanwege overtredingen van de financiële regels, staat op de achtste plaats en dreigt Europees voetbal mis te lopen.

Mourinho kreeg tegen Cremonese de rode kaart wegens aanmerkingen op de arbitrage en werd in eerste instantie voor twee duels geschorst, maar de beroepscommissie van de Italiaanse bond besloot zaterdag die straf op te schorten in afwachting van aanvullend onderzoek. Daardoor kon de Portugees tegen Juventus toch op de bank zitten.