Geplaagd Real Madrid neemt het woensdagavond op tegen Al-Ahly in Club World Cup

Mohamed Afsha viert de winnende van Al-Ahly tegen Seattle
Mohamed Afsha viert de winnende van Al-Ahly tegen SeattleAFP
Al-Ahly hoopt dat drie keer scheepsrecht is, nadat het team van trainer Marcel Koller in deze fase van de laatste twee FIFA Club World Cup (CWC)-toernooien met 2-0 verloor van respectievelijk Bayern München en Palmeiras. De Egyptische ploeg won afgelopen zaterdag door een goal in de 88e minuut met 1-0 van Seattle Sounders. Gevolg is een interessante halve finale tegen Real Madrid. In de finale wacht het Saoedi-Arabische Al-Hilal.

Spelen in Noord-Afrika kan Al-Ahly een klein voordeel geven, omdat ze vertrouwd zijn met de omstandigheden en al langer in Marokko zijn dan hun opponent. Ze zijn daarnaast al 23 wedstrijden zonder nederlaag (W19, G4), dus moeten ze het tegen alles en iedereen kunnen opnemen, vooral omdat hun waterdichte verdediging in geen enkele van hun laatste vier competitiewedstrijden iets heeft toegegeven (W4).

Blessures

Als er ooit een goed moment is om tegen Madrid te spelen, dan is dit het wel, want die ploeg kampt met blessureproblemen, waaronder Karim Benzema en middenvelder Eder Militão. Real reist naar Marokko nadat ze zondag een onverwachte 1-0 competitienederlaag tegen Mallorca leden. Als gevolg daarvan staan ze nu acht punten achter op La Liga-koploper Barcelona. De ploeg moet dus proberen de problemen in de competitie te vergeten in hun jacht op een vijfde CWC-titel.

Eén nederlaag

Los Blancos hebben dit toernooi altijd goed doorlopen en hebben slechts één CWC-wedstrijd verloren (W10, G1). Interessant genoeg was slechts één van die overwinningen tegen een Afrikaanse tegenstander, toen Madrid in 2000 Raja Casablanca met 3-2 versloeg. Wellicht een goed voorteken na de teleurstelling van dit weekend in een clash tussen de meest gedecoreerde clubs van Europa en Afrika.

Spelers om in de gaten te houden: Mohamed Sherif heeft vier keer gescoord in de laatste vier wedstrijden van Al-Ahly, maar geen van de doelpunten kwam voor de 30e minuut. Niemand heeft dit toernooi vaker gewonnen dan Toni Kroos van Madrid (vijf keer) en hij zal hopen dat hij zijn zes clubdoelpunten van dit seizoen kan aanvullen.

Hot stat: In vier van Al-Ahly's laatste vijf wedstrijden werd na de 80e minuut gescoord.