Go Ahead Eagles verslaat Fortuna Sittard in Zuid-Limburg en schuift linkerrijtje inANP/Marcel van Hoorn
Go Ahead Eagles heeft voor de tweede keer dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. De club uit Deventer, nu al maar liefst tien competitieduels op een rij ongeslagen, versloeg Fortuna Sittard in Limburg met 2-0.

Bas Kuipers zette Go Ahead in de 21e minuut op voorsprong door bij de tweede paal met links raak te schieten. Vlak voor rust verdubbelde Bobby Adekanye de voorsprong met een fraai stiftje nadat hij de diepte in was gestuurd door Enric Llansana. Voor Adekanye was het zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Fluitconcert

Na de eerste helft klonk er een fluitconcert in Sittard. In de tweede helft probeerde trainer Julio Velázquez met een aantal offensieve wissels nog iets te bewerkstelligen, maar het werd geen moment spannend meer. Ook Burak Yilmaz kon niet in stelling worden gebracht en het laatste doelpunt van de Turkse aanvoerder in de Eredivisie dateert alweer van 2 september.

Kuipers, de maker van de 0-1, werd in de tweede helft geblesseerd per brancard afgevoerd.

De laatste overwinning van Go Ahead buiten de eigen Adelaarshorst dateerde van 9 september. Vier maanden geleden werd FC Volendam met 3-2 verslagen. De Eagles, die sinds 3 september niet meer hebben verloren, kwamen op 18 punten en hebben er nu 3 meer dan Fortuna.