Go Ahead Eagles wint bekerduel bij Heracles Almelo

Go Ahead Eagles wint bekerduel bij Heracles AlmeloProfimedia
Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De formatie van trainer René Hake won van Heracles Almelo. De middenmoter uit de Eredivisie versloeg de koploper van de eerste divisie in Almelo met 1-0.

In de eerste helft waren de ietwat betere kansen voor de Deventenaren. Zo schoot Isac Lidberg na een individuele actie net naast en kreeg Jay Idzes in dreigende positie het hoofd niet goed tegen de bal.

Meteen na de rust sloeg Go Ahead Eagles wel toe. Lidberg kreeg alle ruimte om aan te leggen in het 16 metergebied en liet vervolgens de Almelose doelman Robin Jalving kansloos.

Armenteros dicht bij gelijkmaker

Daarna drong de thuisclub wat meer aan. Na bijna een uur was Samuel Armenteros dicht bij de gelijkmaker, maar de Zweedse spits zag zijn kopbal van de lijn gehaald. Aan de andere kant miste Sylla Sow een aardige mogelijkheid voor Go Ahead Eagles. Na een snel uitgevoerde uitval schoot hij rakelings naast. In de slotminuten raakte Sow ook nog eens de paal.

In extra tijd werd de wedstrijd nog even stilgelegd omdat Almelose fans voorwerpen op het veld gooiden.

Ongeslagen reeks Go Ahead

In de Eredivisie is Go Ahead Eagles al tien wedstrijden op rij zonder nederlaag.