Go Ahead Eagles ziet serie van elf duels zonder nederlaag tot een einde komen tegen AZ

Sugawara was belangrijk voor AZ
Sugawara was belangrijk voor AZANP
AZ mag zich minimaal voor een paar uur koploper van de Eredivisie noemen. De ploeg van trainer Pascal Jansen won ook de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles (4-1). Daardoor heeft de tweevoudig kampioen uit Alkmaar 1 punt meer dan Feyenoord, dat woensdag nog wel tegen NEC speelt.

Vangelis Pavlidis schoot AZ in de 38e minuut op voorsprong. Djordje Mihailovic maakte in de 57e minuut zijn eerste doelpunt voor AZ. De Amerikaan kwam eerder deze maand over van CF Montréal. Hij verving de geblesseerde Dani de Wit, die net als Sam Beukema en Bruno Martins Indi ontbrak in Deventer.

Sugawara

Yukinari Sugawara bereidde beide treffers voor en maakte zelf het derde doelpunt. Willum Þór Willumsson benutte in blessuretijd nog een strafschop voor de thuisploeg, waarna Zico Buurmeester de eindstand bepaalde.

Voor Go Ahead Eagles kwam er een einde aan een serie van elf duels zonder nederlaag in de Eredivisie. Dat was een evenaring van het clubrecord dat de club in 1970 onder trainer Frantisek Fadrhon vestigde.