Götze blijft op bank bij zuinige oefenzege Duitsland op Oman; enige goal door debutant

Leroy Sane in duel met Harib al-Saadi van Oman
Leroy Sane in duel met Harib al-Saadi van OmanAFP
Bij het laatste oefenduel van Duitsland voor het WK voetbal in Qatar is het niet gekomen tot een rentree na vijf jaar van Mario Götze. De ex-PSV'er, wiens doelpunt tegen Argentinië de Duitsers in 2014 de wereldtitel opleverde, zag vanaf de bank hoe de ploeg van bondscoach Hansi Flick in Muscat Oman met 1-0 versloeg.

He enige doelpunt werd gemaakt in de 80e minuut door de 29-jarige debutant Niclas Füllkrug, de topschutter van Werder Bremen. Duitsland begint het WK woensdag met een wedstrijd tegen Japan.

Een andere WK-ganger, Polen, versloeg Chili met 1-0. Krzysztof Piatek was kort voor tijd de maker van de winnende treffer. Aanvalsleider Robert Lewandowski bleef het hele duel op de bank. Feyenoorder Sebastian Szymanski speelde de volle 90 minuten. Polen treft dinsdag in de eerste groepswedstrijd Mexico.