Haaland scoort twee keer in zege City op Leeds en schroeft seizoenstotaal op naar 20

Haaland viert zijn tweede goal met teamgenoten
Haaland viert zijn tweede goal met teamgenotenAFP
Manchester City is overtuigend begonnen aan de herstart van de Engelse voetbalcompetitie. De regerend landskampioen won de uitwedstrijd tegen Leeds United met 3-1.

De Noor Erling Haaland, die in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten niet aan het WK meedeed, was direct weer op schot. De aanvaller maakte na rust de tweede en derde treffer voor Manchester City. Beide keren was Jack Grealish de aangever. Haaland staat dit seizoen in de Premier League alweer op twintig treffers.

Doelpunt Struijk

Manchester City was in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong gekomen door Rodri. De Spanjaard scoorde vanuit de rebound. De Nederlandse verdediger Pascal Struijk, die de definitieve WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal niet haalde, verkleinde in de 73e minuut de achterstand voor Leeds door raak te koppen uit een hoekschop. Verder kwam de thuisclub niet.

Oranje-international Nathan Aké speelde de gehele wedstrijd mee bij Manchester City, dat naar de tweede plaats steeg en na vijftien duels 5 punten minder heeft dan koploper Arsenal.