België houdt het in laatste oefeninterland voor EK bescheiden tegen Luxemburg

Felicitaties voor Leandro Trossard, die de 3-0 maakte
Felicitaties voor Leandro Trossard, die de 3-0 maakteANP
België heeft in de laatste wedstrijd voor het EK Luxemburg met 3-0 verslagen. Romelu Lukaku nam in Brussel twee doelpunten voor zijn rekening.

Lukaku opende de score pas vlak voor rust uit een penalty. Tien minuten na rust maakte hij er met een intikker 2-0 van, op aangeven van Jéremy Doku. Leandro Trossard bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand met een diagonaal schot. Kevin De Bruyne werd bij de Belgen in de 72e minuut gewisseld. Charles De Ketelaere kwam voor hem binnen de lijnen.

België begint het EK op maandag 17 juni met een wedstrijd tegen Slowakije.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Ook Spanje reist met een overtuigende overwinning af naar Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente keek tegen Noord-Ierland al na 2 minuten tegen een achterstand aan, maar won wel met ruime cijfers: 5-1. Pedri was twee keer trefzeker voor de Spanjaarden. Ook Álvaro Morata, Fabián Ruiz en Mikel Oyarzabal troffen doel op Mallorca. Voor Spanje begint het EK precies over een week met een duel tegen Kroatië.

Eerder op de avond was Denemarken, dat ook naar het EK gaat, met 3-1 te sterk voor Noorwegen. De Noren, met Erling Haaland, hebben zich niet geplaatst.