Luka Modric trefzeker vanaf elf meter in zege Kroatië op en in Portugal

Cristiano Ronaldo begroet Luka Modric
Cristiano Ronaldo begroet Luka ModricAFP
Kroatië heeft het oefenduel met mede-EK-ganger Portugal gewonnen. De nummer 3 van het laatste WK was in Oeiras met 2-1 te sterk voor de thuisploeg.

Aanvoerder Luka Modric zette Kroatië in de achtste minuut op voorsprong vanaf de strafschopstip. Invaller Diogo Jota trok namens Portugal net na rust de stand weer gelijk, maar Ante Budimir herstelde de marge in de 56e minuut, 1-2.

Bij Kroatië stond Ajacied Josip Sutalo in de basis. Luka Ivanusec (Feyenoord) viel een kwartier voor tijd in en Borna Sosa (Ajax) bleef op de bank. Cristiano Ronaldo kwam evenmin in actie bij Portugal.

15 juni tegen Spanje

Kroatië begint het EK op 15 juni tegen Spanje, waarna wedstrijden tegen Albanië en Italië volgen. Portugal speelt in Duitsland tegen Tsjechië, Turkije en Georgië.