Slovenië in laatste oefeninterland voor het EK niet langs Bulgarije in Ljubljana

Nino Zugelj van Slovenië (L) ontwijkt een tackle
Nino Zugelj van Slovenië (L) ontwijkt een tackleProfimedia
Slovenië heeft hun laatste oefeninterland voor het EK met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bulgarije. Al na vier minuten kwamen de bezoekers op 0-1 in Ljubljana. Kiril Despodov schoot raak vanaf elf meter. In de 14e minuut scoorde Panathinaikos-aanvaller Andraz Sporar de 1-1 op aangeven van Pisa-speler Jan Mlakar. Slovenië won afgelopen dinsdag met 2-1 van Armenië.

Het land bereikte het EK door in kwalificatiegroep H als tweede te eindigen. Ze behaalden net als nummer één Denemarken 22 punten, maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van de Scandinaviërs. Uitgerekend Denemarken is op 16 juni (18.00 uur) in Stuttgart de eerste tegenstander op het EK. Daarna volgen Servië en Engeland.