Handballers winnen tweede-rondeduel tegen Qatar zonder aanvoerder Bobby Schagen

Bijgewerkt
Handballers winnen met 32-30 van Qatar zonder de geblesseerde aanvoerder Bobby SchagenProfimedia
De Nederlandse handballers kwamen donderdagmiddag op het WK in actie tegen Qatar zonder aanvoerder Bobby Schagen. De international was niet fit genoeg voor het eerste duel uit de hoofdronde van het WK in het Poolse Katowice. Nederland won een spannende wedstrijd van Qatar met 32-30.

Doelman Bart Ravensbergen nam de aanvoerdersband over van Schagen. In een zeer spannende wedstrijd trok de ploeg van bonsdcoach Staffan Olsson na een uur spelen aan het langste eind tegen Qatar: 32-30.

Na een maximale achterstand van vijf punten (14-9) in het eerste halfuur, keek Oranje bij rust tegen een ruime achterstand aan: 19-15. In de tweede helft stelde Nederland orde op zaken.

Scores Nederland: Rutger ten Velde 8, Kay Smits 8, Niels Versteijnen 6, Samir Benghanem 4, Dani Baijens 3, Luc Steins 2, Rob Schmeits.

Op zaterdag 21 januari vervolgt Nederland de tweede groepsfase, dan is de ongeslagen koploper Duitsland om 20.30 uur de tegenstander. Als Nederland kan stunten tegen de Duitsers, blijft het duel met Servië van maandag 23 januari nog van belang.