Heerenveen klopt op de deur van subtop door winst in Friese derby na late treffer Tahiri

Tahiri is uitzinnig van vreugde na zijn treffer. Het kost hem wel een gele kaartProfimedia
Anas Tahiri heeft sc Heerenveen de winst bezorgd in de Friese derby tegen SC Cambuur. De middenvelder schoot in de 81e minuut het winnende doelpunt binnen in het Abe Lenstra-stadion: 2-1. De wedstrijd lag in de openingsfase een paar minuten stil, nadat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid.

Sjors Ultee zat in Heerenveen als toeschouwer op de tribune. Hij werd eerder deze week door Cambuur aangesteld als opvolger van Henk de Jong, die op doktersadvies zijn werk neerlegde. Tegen Heerenveen zat assistent-trainer Pascal Bosschaart nog een keer als eindverantwoordelijke op de bank. Ultee gaat Cambuur voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Heerenveen in slotfase naar winst

Direct na de korte vuurwerkonderbreking nam Cambuur de leiding. Jamie Jacobs passeerde de voor het WK opgeroepen Friese keeper Andries Noppert. Jacobs liet na een half uur spelen een grote kans op zijn tweede treffer liggen. In plaats van 0-2 werd het kort daarna 1-1 via Amin Sarr, die doelman João Virgínia in de lucht klopte bij een voorzet van Tahiri.

Heerenveen trok in de slotfase de winst naar zich toe. Tahiri schoot de bal na een afgeslagen hoekschop met links langs Virgínia. In de blessuretijd voorkwam Noppert de gelijkmaker van Cambuur.

Heerenveen gaat met 23 punten als nummer 8 van de Eredivisie de winterstop in. Cambuur houdt met 8 punten alleen FC Volendam (6) onder zich op de ranglijst.