Heracles blijft aan de leiding na winnende treffer in extra tijd; 29 treffers in zeven duelsFlashscore
Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd bij Willem II gewonnen en blijft daardoor na veertien speelronden aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie. De winnende treffer (1-2) werd gemaakt door Thomas Bruns, die daarmee voorkwam dat MVV langszij zou komen op de ranglijst. De Limburgers wonnen met 4-0 in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. PEC Zwolle zegevierde met 5-0 bij TOP Oss. In zeven duels vielen maar liefst 29 treffers te noteren.

De wedstrijd tussen Willem II en Heracles Almelo was het hoofdaffiche van de vrijdagavond in de KKD. Na een 0-0 ruststand namen de Tilburgers vier minuten na de pauze de leiding door Dan Crowley, die zijn tweede van het seizoen aantekende. Thomas Bruns zette beide ploegen na ruim een uur weer op gelijke hoogte. Waar Heracles met de 1-1 tussenstand de koppositie dreigde te verspelen, was het nogmaals Bruns die in de eerste minuut van de extra tijd voor de winnende treffer tekende. Het waren voor de middenvelder zijn tweede en derde competitiedoelpunten in deze competitie. Door de driepunter blijft Heracles koploper met nu 31 punten uit 14 duels. Willem II staat voorlopig vijfde met 22 uit 14.

MVV Maastricht – Helmond Sport (4-0)

In Maastricht dacht men lange tijd de koppositie van de KKD te hebben ingenomen. Voor de ploeg van trainer Maurice Verberne was het een heerlijke avond met vier doelpunten, verdeeld over beide helften. Ruben van Bommel en Nicky Souren scoorden voor de pauze. Hun tegenstanders Hakon Lorentzen en Robin van der Meer deden dat na rust, maar dan wel in het eigen doel van Helmond Sport. Vlak na het laatste fluitsignaal in De Geusselt werd duidelijk dat Heracles Almelo in de extra tijd alsnog de winst had binnengesleept en daarmee moet MVV zich vooralsnog tevreden stellen met de tweede plek. De 30 punten uit 14 duels zijn mede het gevolg van een ongeslagen reeks van maar liefst zeven competitiewedstrijd.

TOP Oss – PEC Zwolle (0-5)

Ook PEC Zwolle blijft nadrukkelijk in het spoor van koploper Heracles. De provinciegenoot had een zorgeloze avond op bezoek bij TOP Oss. De openingstreffer van Younes Taha werd nog voor de pauze gevolgd door een goal van Lennart Thy. In de tweede helft maakte Daijiro Chirino de 0-3, gevolgd door de 0-4 van opnieuw Thy. Thomas van den Belt bepaalde de eindstand op 0-5. Zwolle staat na 14 duels op 29 punten en een derde plek in de KKD.

ADO Den Haag – VVV-Venlo (2-3)

Net als bij Willem II-Heracles Almelo viel in Den Haag de winnende treffer in blessuretijd en in het voordeel van de uitploeg. ADO Den Haag was door Silvinho Esajas nog vroeg op voorsprong gekomen, waarna Rick Ketting in de extra tijd van de eerste helft 1-1 maakte. Tristan Dekker (1-2) en Xander Severina (2-2) leken de beide teams op een puntendeling te laten afstevenen, maar Nick Venema profiteerde in de slotfase van een fout in de ADO-defensie en bepaalde alsnog: 2-3. Door de zege klimt VVV-Venlo naar plek 7 van de ranglijst met 21 punten uit 14 duels.

FC Dordrecht – Jong Ajax (3-4)

Het meest doelpuntrijke duel van de avond werd gespeeld in Dordrecht. Daar opende de 18-jarige Kristian Hlynsson de score voor Jong Ajax (0-1). Samuele Longo en Jaymillio Pinas maakten er 1-1 en 2-1 van. De 19-jarige Christian Rasmussen en de 20-jarige Sontje Hansen maakten 2-2 en 2-3 in de tweede helft, waarna Mathis Suray voor 3-3 zorgde. Met zijn tweede treffer van de avond bepaalde Hlynsson de eindstand op 3-4. Jong Ajax stijgt door de zege naar plek 10 en heeft 19 punten uit 14 duels.

NAC Breda – Telstar (1-1)

In Breda kwamen NAC en Telstar tot een gelijkspel. Beide ploegen hebben nu 18 punten uit 14 duels. De 1-1 eindstand na treffers van Vieri Kotzebue (1-0) en Mitch Apau (1-1) stond al na 23 minuten op het scorebord. Telstar is nu zeven competitieduels op rij ongeslagen.

FC Den Bosch – De Graafschap (2-1)

In Den Bosch nam De Graafschap nog de leiding toen Alexander Büttner na een kwartier 0-1 maakte. Vijf minuten voor rust was het Joey Konings die de gelijkmaker op het bord zette. Victor van den Bogert werd in de tweede helft matchwinner en met zijn 23 jaar de eerste niet-dertiger die scoorde in deze wedstrijd. Door de zege is het gat tussen beide ploegen nu drie punten: 18 om 15 in het voordeel van Den Bosch.