Heracles heeft de supervorm definitief hervonden met zevenklapper tegen Telstar

Heracles heeft de supervorm definitief hervonden met zevenklapper tegen TelstarProfimedia
Heracles heeft de status al kandidaat-promovendus nog maar eens onderstreept met een klinkende 7-0 overwinning op Telstar. In eerste instantie beet de ploeg uit Noord-Holland dapper van zich af en kreeg het kansen. Een vrije trap van Christos Giousis werd gekeerd door keeper Michael Brouwer en de rebound was niet besteed aan Thomas Oude Kotte. De individuele kwaliteiten bij de Tukkers deden zich vervolgens gelden en het telraam kon er niet voor het eerst dit seizoen bij gepakt worden.

Anas Ouahim kreeg op aangeven van Emil Hansson de openingstreffer op zijn naam (’11) en even daarna scoorde Nikolai Laursen met een kopbal (’24). Het hele team deelde in de feestvreugde, op één na. Antonio Satriano, die bekend staat om zijn opvliegende karakter, werd ongeveer 10 minuten voor rust gewisseld. Het stond toen al 3-0 via opnieuw Ouahim (’35). De Italiaanse aanvaller had al geel gepakt voor een smerige overtreding op Telstar-keeper Ronald Koeman. Trainer John Lammers had bij de ruime voorsprong genoeg gezien en haalde de heethoofd uit voorzorg naar de kant (’36). Satriano accepteerde dat opvallend sportief en had zelf ook door dat het niet zijn avond was.

Volksfeest

Samuel Armenteros liet als vervanger zien hoe het wel moest. Met drie goals werd hij de man van de wedstrijd bij de thuisploeg. Zijn eerste en de 4-0 was van grote schoonheid (’40). De Zweed begon aan een heerlijke dribbel, stuurde zijn directe tegenstander Özgür Aktas het bos in en vanaf zo ongeveer de achterlijn schoot hij snoeihard raak.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Heracles deed het in de tweede helft in eerste instantie nog rustig aan, maar gaf het publiek nog een flinke toegift met drie goals. Hansson (’77) en twee maal Armenteros (’80 & ’89) zorgden voor een volksfeest in het Erve Asito, waar iets meer dan 10.000 toeschouwers aanwezig waren.

Almere City FC

Heracles heeft door de zege het gat met PEC Zwolle teruggedrongen tot drie punten, maar de koploper in de KKD heeft nog een wedstrijd tegoed. Maandagavond 20.00 uur spelen de Blauwvingers in Maastricht tegen MVV. Nummer drie Almere City FC had geen enkele moeite in Kerkrade met Roda JC (0-2) en blijft enigszins in het spoor van de twee ploegen die virtueel op promotie naar de Eredivisie staan.