Herbstmeister Bayern klopt Schalke, invalbeurt De Ligt na twee weken blessureleed

Matthijs de Ligt maakte na blessureleed weer speelminuten
Matthijs de Ligt maakte na blessureleed weer speelminutenProfimedia
Bayern München heeft ook de laatste wedstrijd gewonnen, voordat een aantal spelers afreist naar het WK voetbal in Qatar. In Gelsenkirchen werd Schalke 04 met 2-0 verslagen. Bayern, waar Oranje-international Matthijs de Ligt na twee weken blessureleed terugkeerde als invaller, gaat de vroege winterstop in als koploper van de Bundesliga met 34 punten uit vijftien duels.

Bayern heerste ook in de Veltins-Arena, al waren kansen schaars in de eerste helft. Bayern-doelman Manuel Neuer moest eerst een keer ingrijpen toen Marius Bülter voor hem opdook, voordat zijn ploeg in de 38e minuut op voorsprong kwam. Serge Gnabry rondde af na een knappe combinatie met Jamal Musiala.

Musiala was ook de aangever van de tweede Münchense treffer, kort na rust gemaakt door Eric Maxim Choupo-Moting. Niet veel later verscheen De Ligt in het veld, als vervanger van de Fransman Benjamin Pavard. De Oranje-verdediger maakte zijn eerste minuten na een eind oktober opgelopen knieblessure. Tien minuten voor tijd kwam ook Ryan Gravenberch nog het veld op. De oud-Ajacied is door bondscoach Louis van Gaal niet geselecteerd voor het WK.