Heroes Den Bosch ondanks nederlaag in Estland naar volgende ronde FIBA Europe CupProfimedia
Heroes Den Bosch heeft woensdagavond in Estland met 75-67 verloren van Pärnu, maar gaat ondanks deze nederlaag door naar de tweede groepsfase. Dat heeft de ploeg van coach Erik Braal te danken aan een zege na overtime van FC Porto op bezoek bij Fribourg. Daardoor is de strijd om de eerste twee plekken nu beslist.

In Estland kwam Den Bosch via een 26-18 bij 43-38 aan de rust. Na het derde kwart nam Den Bosch de leiding met 52-53. In het vierde kwart stelde Pärnu orde op zaken en werd de eindstand op 75-67 bepaald. Aan de kant van Den Bosch was Kobe Webster topscorer met 26 punten. Chris-Ebou Ndow kwam tot 11 punten, net als zijn teamgenoot Thomas van der Mars.

De ontmoeting tussen Heroes Den Bosch en FC Porto op woensdag 30 november gaat om de eerste plek in Groep C. Beide ploegen zijn door naar de volgende ronde. Donar was reeds uitgeschakeld en kwam er in het Italiaanse Brindisi ook niet aan te pas. In de eerste helft kon de ploeg van coach Andrej Stimac nog aardig meekomen (43-37), maar via 58-47 liep de thuisploeg flink uit naar 81-57. Topscorers aan Donar-zijde: Viktor Gaddefors (15), Clay Mounce (13) en Olaf Schaftenaar (12). Komende week sluit Donar de groepsfase af in opnieuw Italië, waar het Oekraïense Budivelnyk de thuisduels afwerkt.