Florida speelt in finale Stanley Cup, Tkachuk beslist duel in laatste seconden

Tkachuk scoorde opnieuw het winnende doelpunt.
Tkachuk scoorde opnieuw het winnende doelpunt.Profimedia
De Eastern Conference van de NHL heeft zijn winnaar gevonden na slechts vier finaleduels. Elke wedstrijd eindigde met één doelpunt verschil, maar Florida Panthers trok viermaal aan het langste eind. In de vierde wedstrijd werd het in de laatste seconden 4-3.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 4-3 / Stand in serie: 4-0.

Met als doel de finale te bereiken, speelde Florida vol zelfvertrouwen. De eerste twee wedstrijden werden beslist in overtime, de winnaar van de derde wedstrijd werd beslist met één doelpunt en Florida won de laatste wedstrijd nu ook met een nipte marge.

Anthony Duclair bracht de FLA Live Arena al na 41 seconden in vervoering, tien minuten later gevolgd door Matthew Tkachuk. Paul Stastny bracht de bezoekers terug in de wedstrijd en maakte de 2-1 voor de Hurricanes. In de tweede periode liet elk team zich een keer gelden en ging het de laatste periode in met de stand 3-2 in het voordeel van de gastheren.

De gelijkmaker kwam in de 57e minuut door een doelpunt van Jesper Fast. Op het roster van Florida staat echter ook Tkachuk, die de man van de wedstrijd is geworden in deze serie. Hij scoorde het beslissende schot in de overtime van de openings- en de tweede wedstrijd en toonde ook in deze vierde wedstrijd zijn scorend vermogen. Hij maakte met nog vijf seconden te gaan de winnende treffer en stuurde zijn ploeg voor de tweede keer in 27 jaar naar de Stanley Cup play-offs en ook slechts voor de tweede keer in de geschiedenis van zijn franchise.