Vegas Golden Knights zijn veel te sterk voor de Florida Panthers en komen op 2-0

Vegas Golden Knights lieten weinig over van de Florida Panthers
Vegas Golden Knights lieten weinig over van de Florida PanthersAFP
De Vegas Golden Knights hebben maandagnacht een forse overwinning geboekt op de Florida Panthers. In de tweede wedstrijd van de finale van de Stanley Cup werd het 7-2. Daarmee komen de Knights op een 2-0-voorspring in de serie.

Wedstrijd 1 ging zaterdag al met 5-2 gewonnen en ook maandag waren de Knights in Las Vegas veel te sterk voor de Panthers. Doelman Sergei Bobrovsky van de Panthers werd in de tweede periode vervangen nadat hij vier keer moest vissen in 27 minuten tijd. Tot overmaat van ramp moest Panthers-verdediger Radko Gudas ook het veld verlaten met een blessure.

Via Jonathan Marchessault kwamen de Knights op een snelle voorsprong. Alex Martinez verdubbelde kort voor het einde van de eerste periode de score. In de tweede periode ging de slachting rustig verder. Via Nicolas Roy en Brett Howden liepen de Knights uit naar 4-0. Dat was het moment waarop Bobrovsky naar de kant werd gehaald en de Panthers hielden in elk geval de rest van het kwart hun doel schoon.

Opeens was er Anton Lundell die direct aan het begin van de derde periode de Panthers op het scorebod zette. Door een tweede treffer van Marchessault was de hoop op een onwaarschijnlijke comeback al snel weg. Michael Amadio en Howden zorgden voor de zesde en zevende treffer voor de thuisploeg. Tussendoor deed Matthew Tkachuk nog iets terug voor de Panthers.

De best-of-seven-serie gaat donderdag verder. Dan spelen de twee teams in Florida.