Inter houdt tweede plek in Serie A vast dankzij overwinning op middenmoter UdineseProfimedia
Internazionale heeft de thuiswedstrijd in de Serie A tegen Udinese met 3-1 gewonnen. De ploeg van coach Simone Inzaghi staat tweede, op nog altijd een riante achterstand van 15 punten op Napoli.

Bij Inter, dat uit de laatste vier duels slechts 7 punten had behaald, had Denzel Dumfries een basisplaats. Stefan de Vrij zat op de bank. Dumfries had een rol bij de eerste treffer. Een overtreding op de Nederlander door Walace leverde Inter na ingrijpen van de VAR een strafschop op. Romelu Lukaku zette zich achter de bal. De Belg zag zijn eerst inzet gekeerd, maar mocht na ingrijpen van de scheidsrechter nog een keer aanleggen: 1-0. Vermoedelijk had doelman Marco Silvestri te vroeg bewogen.

Rode streep

Net voor rust maakte Sandi Lovric met een hard schot gelijk. Inter kreeg kansen en zag onder meer Edin Dzeko missen. In de 73e minuut was het wel raak. Henrikh Mkhitaryan passeerde Silvestri na goed voorbereidend werk van Federico Dimarco. Kort voor tijd besliste de Argentijn Lautaro Martínez het duel nadat hij kort ervoor nog een riante kans had gemist. Het was zijn dertiende doelpunt van dit seizoen in de Serie A.

De meeste spelers droegen een rode streep op hun wang, onderdeel van een jaarlijkse actie tegen huiselijk geweld tegen vrouwen.