Inter klimt op ranglijst naar vierde plaats door ruime thuiszege op Bologna: 6-1

Inter flink op schot tegen Bologna
Inter flink op schot tegen BolognaProfimedia
Inter heeft woensdagavond een eenvoudige zege behaald in de Serie A. In eigen huis werd Bologna met 6-1 verslagen, waardoor de ploeg uit Milaan opklom van de zevende naar de vierde plek in de Italiaanse competitie.

Inter, waar Denzel Dumfries het grootste deel van de wedstrijd speelde, kwam vroeg op achterstand in Stadio Giuseppe Meazza in Milaan. De Griek Charis Lykogiannis scoorde in de 22e minuut voor de bezoekers na een pass van Riccardo Orsolini. Vier minuten later was het alweer gelijk, toen Edin Dzeko de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied met een gerichte volley achter de Poolse doelman Lukasz Skorupski werkte.

De thuisploeg nam de voorsprong toen Federico Dimarco in de 36e minuut scoorde uit een vrije trap, gegeven na een overtreding vlak buiten het zestienmetergebied. Kort voor rust, in de 42e minuut, werd het 3-1 toen de Argentijn Lautaro Martínez een hoekschop van Hakan Calhanoglu in de korte hoek met het hoofd binnen kopte.

Nederlanders bij Bologna

Na de pauze liep Inter uit naar de ruime zege via treffers van Dimarco, Calhanoglu (strafschop) en de Duitser Robin Gosens. Bij Bologna speelde Jerdy Schouten de hele wedstrijd, Joshua Zirkzee viel in de 61e minuut in voor Marko Arnautovic. Denso Kasius, de andere Nederlander bij het team, bleef op de bank. De ploeg heeft 16 punten en zakte van de twaalfde naar de dertiende plek.

Op de ranglijst passeert Inter Atalanta, dat zakt van de vierde naar de vijfde plek. Die club verloor eerder woensdagavond met 2-1 van Lecce. Inter en Atalanta hebben weliswaar beide 27 punten, maar de club uit Milaan heeft een beter doelsaldo.