Inter levert verder in na thuisnederlaag tegen Juventus

Inter levert verder in na thuisnederlaag tegen JuventusANP
Internazionale heeft de tweede plaats in de Italiaanse Serie A overgedaan aan Lazio. De club uit Milaan verloor in eigen huis met 1-0 van Juventus en zag de Romeinse rivaal met 1-0 winnen van AS Roma. De achterstand op koploper Napoli liep op tot 21 punten.

De bezoekers uit Turijn kwamen na 23 minuten op voorsprong door een harde uithaal met links van Filip Kostic. Doelman André Onana had het nakijken. De VAR meende hands te hebben gezien bij aangever Adrien Rabiot, maar na minutenlange bestudering van de beelden bleef de goal staan.

Inter, met de internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, voerde in de tweede helft een ware stormloop uit op de goal van Juventus, maar keer op keer strandde een aanval of doelpoging.

Strafpunten

Juventus handhaafde zich door de benauwde uitzege op de zevende plaats. De veelvoudig landskampioen kreeg eerder dit seizoen 15 strafpunten opgelegd wegens fraude bij transfers en doet dit seizoen niet meer mee om de titel.

De scheidsrechter gaf na het eindsignaal rode kaarten aan Danilo D'Ambrosio van Inter en Leandro Paredes van Juventus wegens verbaal wangedrag.