Kampioen AC Milan wordt op bezoek bij Lazio in Rome helemaal weggespeeld: 4-0

Scheidsrechter Marco Di Bello toont de gele kaart aan  Ismael Bennacer van AC Milan
Scheidsrechter Marco Di Bello toont de gele kaart aan Ismael Bennacer van AC MilanANP/EPA
AC Milan heeft voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd in de Italiaanse voetbalcompetitie verloren. De regerend kampioen ging dinsdag hard onderuit bij Lazio: 4-0. Eerder waren Napoli (1-2) en Torino te sterk voor Milan.

Sergej Milinkovic-Savic opende al in de 4e minuut de score voor Lazio. Mattia Zaccagni zorgde in de slotfase van de eerste helft voor een verdubbeling van de voorsprong. Na rust liep Lazio via Luis Alberto en Felipe Anderson verder uit.

Milan haalde uit de laatste drie competitieduels slechts 2 punten. Het elftal van trainer Stefano Pioli staat halverwege het seizoen op de tweede plaats met een achterstand van 12 punten op Napoli. Lazio is naar de derde plek gestegen.

Vorige week verloor Milan de Italiaanse Supercup met 3-0 van Internazionale.