Kane evenaart record Tottenhams topscorer aller tijden met winnende goal tegen Fulham

Harry Kane snelt langs Antonee Robinson (R)
Harry Kane snelt langs Antonee Robinson (R)AFP
Voetballer Harry Kane heeft Tottenham Hotspur met een historisch doelpunt naar de zege op Fulham geschoten. De Spurs wonnen op Craven Cottage in Londen dankzij de treffer met 1-0 en kruipen zo met 36 punten dichter bij Newcastle United en Manchester United, de nummer 3 en 4 uit de Premier League.

Het doelpunt was de 266e goal van Kane voor Tottenham. Daarmee evenaarde hij het record van Tottenhams topscorer aller tijden, Jimmy Greaves, uit 1970. Kane heeft ook nog één doelpunt nodig om op 200 treffers in de Premier League te komen. Dat zou hij dan als derde speler bereiken na Alan Shearer en Wayne Rooney.

Absolute topscorer

Kane kreeg de bal in de extra tijd van de eerste helft toegespeeld door Son Heung-min en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied uit de draai binnen. In de tweede helft hielden de Spurs daarna goed stand tegen Fulham, waar Kenny Tete in de basis stond, maar in de slotfase werd gewisseld.

Greaves, die in 2021 overleed op 81-jarige leeftijd, is met 357 goals nog altijd de absolute topscorer in de hoogste divisie van het Engelse voetbal. De aanvaller, die deel uitmaakte van het team dat in 1966 de wereldtitel veroverde, scoorde ook 44 keer voor de Engelse ploeg.