KKD: ADO Den Haag en Telstar blijven meedoen om periode, Heracles steviger tweede

Heracles won in Maastricht en staat acht punten voor op Almere City
Heracles won in Maastricht en staat acht punten voor op Almere CityProfimedia
Maandagavond werden er drie potjes afgewerkt in de KKD. Heracles Almelo ging op bezoek bij MVV, ADO Den Haag speelde op de Herdgang tegen Jong PSV en Telstar ging op bezoek bij Jong FC Utrecht.

MVV-Heracles Almelo 0-2

Anas Ouahim was na drie minuten al de gevierde man bij Heracles en maakte tien minuten na rust ook de 2-0 voor de Almeloërs.

Ondanks dat MVV het meeste van de bal had en het doel van Heracles meermaals onder vuur nam, trok Heracles de overwinning over de streep.

Heracles blijft tweede met 50 punten, zeven minder dan PEC Zwolle. MVV is nu zevende met 38 punten.

Jong PSV-ADO Den Haag 1-2

ADO nam een snelle 2-0 voorsprong. Max de Waal zette de Hagenaren in de 19de minuut op 1-0 en nog geen minuut later scoorde Xander Severina op aangeven van Titouan Thomas de 2-0.

Jong PSV kwam via een penalty van Jason van Duiven nog voor rust op 2-1.

ADO wipt door de overwinning over Jong PSV heen op de ranglijst. ADO staat nu 12de, Jong PSV 13de. In de derde periode is ADO nu tweede met 11 punten, twee minder dan PEC Zwolle.

Jong FC Utrecht-Telstar 0-1

Tom Overtoom tekende vijf minuten na rust voor de openingstreffer. Het bleek genoeg voor de ploeg uit Velsen-Zuid, dat nu negende staat.

In de derde periode staat Telstar nu gelijk in punten met NAC Breda, Almere City en Roda JC (allen 10).