KKD round-up: MVV wint topper in Zwolle en pakt tweede plek

Foto ter illustratie
Foto ter illustratieAFP
MVV heeft zich met een overwinning in Zwolle tegen PEC stevig in de top van de Keuken Kampioen Divisie (KKD) genesteld. De winnende en enige goal werd gescoord door rechtsbuiten Sven Blummel. Vooraf was dit het duel tussen de nummers twee en drie. Door de overwinning passeert MVV de opponent van vrijdagavond en naderen ze koploper Heracles Almelo tot één punt. De Tukkers verloren met 3-2 bij Almere City FC.

Met 14.000 toeschouwers was het MAC³PARK-stadion volledig uitverkocht, maar het werd de avond van MVV. Bij de thuissupporters liepen de gemoederen steeds hoger op en arbiter Jannick van der Laan moest tien minuten voor tijd het duel zelfs even stilleggen. Fans gooiden meerdere keren voorwerpen en bier op het veld. Toen iedereen weer tot relatieve rust was gekomen kreeg Blummel een enorme kans op 0-2, maar hij faalde oog in oog met de Zwolse keeper Jasper Schendelaar. Voor MVV is het de beste start sinds het seizoen 1983/84.

Top drie

Almere City FC – Heracles Almelo (3-2)

In Flevoland boekte Almere City FC een prachtige comeback-overwinning op koploper Heracles Almelo. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Heracles, dat zich tamelijk simpel naar 0-2 voetbalde via goals van Samuel Armenteros (‘5) en Emil Hansson (’25), die na 13 wedstrijden al op zeven goals staat.

Vlak na rust ging het helemaal mis voor het team van coach John Lammers. Bij Almere vielen Stije Resink en Ilias Alhaft in de 47ste minuut in en nog geen drie minuten later stonden beiden op het scorebord met twee prachtige knallen. Doelman Michael Brouwer moest nog een doelpunt slikken, wat de comeback compleet maakte. Joey Jacobs scoorde zijn eerste van het seizoen met een harde kopbal ('67). Heraclied Mateo Les werd vijf minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd na een smerige tackle. Heracles behoudt de koppositie met 28 punten. Almere schuift op naar plek zeven met 20 punten.

FC Eindhoven – Jong PSV (2-2)

Nummer drie FC Eindhoven leek in een krankzinnige slotfase onderuit te gaan tegen stadsgenoot Jong PSV. De thuisploeg kwam echter al na zeven minuten op voorsprong na een fout van de gasten. Richie Ledezma leverde zomaar de bal in bij Jasper Dahlhaus, die een perfecte voorzet in huis had op Charles-Andreas Brym. De Canadees scoorde daarmee zijn derde goal van het seizoen en zou aan het einde van de wedstrijd nog eens van grote waarde zijn.

1-0 was lang de stand op het scorebord van het Jan Louwersstadion. De thuisploeg speelde in grote fases flets en kreeg het deksel op de neus met goals van Jong PSV in de laatste vijf minuten van de wedstrijd: Johan Bakayoko en invaller Fode Fofana kregen de bal achter Nigel Bertrams. FC Eindhoven richtte zich op en opnieuw Brym stond op de goede plek in de 90ste minuut. Het is inmiddels zeven jaar geleden dat FC Eindhoven thuis van Jong PSV wist te winnen.

Telstar – FC Dordrecht 2-2

Maandag staat het duel tussen Jong Ajax en Willem II nog op het programma. Aftrap op Sportcomplex De Toekomst is om 20:00 uur.