KKD: Willem II nestelt zich in top vijf na winst bij Jong Ajax

Foto ter illustratie
Foto ter illustratieAFP
Willem II heeft in de eerste divisie de uitwedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1 gewonnen. Halverwege het duel in Amsterdam keken de Tilburgers nog tegen een achterstand aan.

Sontje Hansen had Jong Ajax na ruim twintig minuten op voorsprong geschoten, maar kort na rust maakte invaller Jeremy Bokila gelijk. Verdediger Lucas Woudenberg, voormalig speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen, nam een kwartier voor tijd het winnende doelpunt voor zijn rekening met een fraaie stift. Het was zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Woedende Hornkamp

Willem II-trainer Kevin Hofland haalde spits Jizz Hornkamp al na een half uur naar de kant. De gefrustreerde Hornkamp zocht uit woede direct de kleedkamers op.

Door de zege steeg Willem II naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders delen met De Graafschap en MVV de koppositie in de tweede periode. De Graafschap heeft wel een beter doelsaldo.