Koploper Anderlecht gaat in de slotfase alsnog onderuit bij KRC Genk

Genk kwam na een klein kwartier spelen op voorsprong via Toluwalase Emmanuel ArokodareAFP
De titelstrijd in België lijkt opnieuw een spannend slot te krijgen. Koploper Anderlecht ging in de slotfase met 2-1 onderuit bij Racing Genk, waardoor de verschillen bovenin de stand van de play-offs om de landstitel kleiner worden.

Genk kwam na een klein kwartier spelen op voorsprong via Toluwalase Emmanuel Arokodare. Het elftal van trainer Wouter Vrancken liet voor rust na om verder uit te lopen. De Deen Anders Dreyer leek een kwartier voor tijd, met de 1-1, een nederlaag voor Anderlecht te voorkomen. Genk kreeg in blessuretijd echter een strafschop na een lichte handsbal. Andi Zeqiri faalde niet: 2-1.

Anderlecht blijft met 38 punten op de eerste plaats staan. Genk is derde met 34 punten. Union (35 punten) en Club Brugge (33 punten) spelen zondag tegen elkaar.

Vorig seizoen ging de titel op de laatste speeldag naar Antwerp.