Koploper Arsenal boekt in eigen huis tegen Palace zesde competitiezege op rij

Koploper Arsenal boekt in eigen huis tegen Palace zesde competitiezege op rijProfimedia
Arsenal heeft de uitschakeling in de Europa League na strafschoppen door Sporting goed verwerkt. Drie dagen later won de ploeg van coach Mikel Arteta het competitieduel met Crystal Palace met 4-1. Het was de zesde zege op rij voor de koploper van de Premier League, die de voorsprong op Manchester City uitbreidde tot 8 punten. City, dat zaterdag de halve finales van de FA Cup bereikte, heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Gabriel Martinelli zette Arsenal na een klein halfuur op voorsprong. Hij schoot raak op aangeven van Bukayo Saka. Die laatste was kort voor rust verantwoordelijk voor de tweede Londense treffer. Vanaf de rechterkant kwam hij naar binnen om met links Palace-doelman Joe Whitworth te passeren.

De Zwitser Granit Xhaka maakte er in de 55e minuut 3-0 van alvorens Jeffrey Schlupp iets terugdeed namens Palace, dat voor de vierde keer op rij verloor en dreigt weg te zakken richting degradatieplaatsen. Met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen bracht Saka de marge in de 77e minuut weer op drie: 4-1.