Koploper Bayern München klopt Bochum, Jeremie Frimpong belangrijk bij Leverkusen

Jeremie Frimpong was met twee assists belangrijk bij Bayer Leverkusen
Jeremie Frimpong was met twee assists belangrijk bij Bayer LeverkusenProfimedia
Bayern München heeft in de Duitse voetbalcompetitie de voorsprong van 3 punten op Borussia Dortmund behouden. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann versloeg degradatiekandidaat VfL Bochum met 3-0. Thomas Müller opende kort voor rust de score na geklungel achterin bij Bochum en na rust liep Bayern weg door doelpunten van invaller Kingsley Coman en Serge Gnabry (strafschop).

Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd voor de Duitse kampioen, Daley Blind kwam halverwege de tweede helft in de ploeg. Ryan Gravenberch ontbrak opnieuw vanwege een lichte knieblessure.

De Nederlandse vleugelverdediger Jeremie Frimpong was met twee assists belangrijk bij Bayer Leverkusen, dat met 3-1 won bij TSG Hoffenheim. Frimpong deed het voorbereidende werk bij het tweede en derde doelpunt, die werden gemaakt door respectievelijk Moussa Diaby en Adam Hlozek. De 22-jarige Amsterdammer, die tot de WK-selectie van Oranje behoorde, scoorde dit seizoen zelf al vijf keer in de Bundesliga. Leverkusen steeg naar de achtste plaats.

Ook Dortmund wint

Dortmund bleef in het spoor van Bayern München door met 2-0 te winnen bij Werder Bremen. De 18-jarige Engelsman Jamie Bynoe-Gittens opende in de 67e minuut de score, een minuut nadat hij was ingevallen. Julian Brandt besliste het duel in de slotfase. Oud-PSV'er Donyell Malen bleef op de bank bij Dortmund, dat nu vijf competitieduels op rij heeft gewonnen.

Doelman Mark Flekken won met SC Freiburg van VfB Stuttgart: 2-1. Freiburg staat voorlopig vierde, op 6 punten van Bayern. Union Berlin en RB Leipzig, de nummers 3 en 5 van de ranglijst, nemen het zaterdagavond tegen elkaar op.