Koploper Napoli wint weer en behoudt voorsprong van 13 punten

Napoli wint voor de vierde keer op rij
Napoli wint voor de vierde keer op rijEPA
Napoli heeft de voorsprong in de Serie A verder vergroot. De koploper van Italië won dankzij een late treffer met 2-1 van AS Roma.

Napoli komt met de overwinning op 53 punten uit twintig wedstrijden. Internazionale, de nieuwe nummer 2 na het verlies van AC Milan, volgt op maar liefst 13 punten achterstand. AS Roma van trainer José Mourinho staat op de zesde plaats met 37 punten.

Mourinho, die Napoli grappend een dag voor de wedstrijd alvast maar had gefeliciteerd met de titel, zag zijn ploeg wel bijna op voorsprong komen in het Stadio Diego Armando Maradona. Een terugkopbal van verdediger Kim Min-jae viel maar net naast zijn eigen doel.

Osimhen

Napoli opende in de 17e minuut de score via een fraaie treffer van Victor Osimhen. De topscorer controleerde een voorzet van Khvitsja Kvaratskjelia met de borst en zijn knie, waarna hij de bal hoog en hard binnen volleyde. Osimhen en Kvaratskjelia waren vervolgens allebei dicht bij de 2-0, voordat Leonardo Spinazzola vlak voor rust Napoli-keeper Alex Meret voor het eerst testte.

AS Roma zette Napoli na rust bij vlagen onder druk, maar de beste kansen waren aanvankelijk voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd was het echter Stephan El Shaarawy die de 1-1 bij de tweede paal binnenwerkte. Invaller Giovanni Simeone bezorgde Napoli alsnog de zege door in de slotfase op fraaie wijze de 2-1 te maken.