Kylian Mbappé redt Paris Saint-Germain in blessuretijd tegen Stade Brest

Kylian Mbappé redt Paris Saint-Germain in blessuretijd tegen Stade BrestProfimedia
Paris Saint-Germain heeft een nieuwe tegenslag voorkomen. Drie dagen na de uitschakeling door Bayern München in de achtste finales van de Champions League, won de Franse topclub in de nationale competitie moeizaam bij Stade Brest: 1-2.

Kylian Mbappé maakte in blessuretijd de winnende treffer voor PSG, dat de rest van dit seizoen niet meer kan beschikken over de aan zijn enkel geopereerde Neymar.

Mbappé leidde voor rust ook de openingstreffer in. De Nederlandse keeper Marco Bizot wist een afstandsschot van de aanvaller in de 37e minuut niet goed te verwerken. De Spanjaard Carlos Soler scoorde vanuit de rebound, via de onderkant van de lat: 0-1.

Stade Brest was de onderliggende partij, maar maakte kort voor rust toch gelijk. Spits Franck Honorat was trefzeker na een counter: 1-1.

Paris Saint-Germain speelde na rust minder overtuigend. Dankzij sterspeler Mbappé wist het elftal van coach Christophe Galtier alsnog te winnen. De koploper heeft 11 punten voorsprong op nummer 2 Olympique Marseille, dat zondag tegen Strasbourg voetbalt.