League Cup: Newcastle boekt magere zege op Bournemouth, makkelijke avond Leicester

Het moment waarop Smith de eigen goal maakt
Het moment waarop Smith de eigen goal maaktProfimedia
Newcastle United heeft dinsdagavond in de vierde ronde van de League Cup een 1-0 overwinning geboekt op Bournemouth dankzij een eigen doelpunt van Adam Smith. Newcastle controleerde een groot deel van de wedstrijd, maar het heilige vuur ontbrak in de eerste 45 minuten.

Newcastle-spits Callum Wilson vond na 26 minuten het net, maar volgens de man met de vlag in buitenspelpositie. Kieffer Moore had de bezoekers na 56 minuten op voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal van binnen het strafschopgebied ging net langs de paal. Pas na 67 minuten kon Newcastle de overwinning bezegelen: Smith misrekende een voorzet en kopte een eigen doelpunt binnen.

Leicester City

Leicester City had geen moeite met MK Dons en behaalde een 3-0 overwinning dankzij doelpunten van Youri Tielemans, Ayoze Perez en Jamie Vardy.

Derdeklasser Lincoln City kwam in Southampton in de tweede minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Gavin Bazunu, maar de ploeg van Nathan Jones draaide de wedstrijd om en won met 2-1 na twee doelpunten van Che Adams.

Een penalty van Raul Jimenez en een doelpunt van Rayan Ait-Nouri in de blessuretijd bezorgden Wolverhampton Wanderers een 2-0 overwinning op Gillingham.