Liverpool heeft gemakkelijke middag tegen Southampton, mijlpaal voor James Milner

Bijgewerkt
Darwin Nunez scoorde twee keer tegen Southampton
Darwin Nunez scoorde twee keer tegen SouthamptonAFP
Liverpool gaat de WK-break in met een overwinning. Op Anfield werd Southamton met 3-1 verslagen. Het team van Virgil van Dijk, die de hele wedstrijd speelde, was aanvankelijk vanaf de eerste minuut geconcentreerd en al na zes minuten had Roberto Firmino de 1-0 op zijn naam staan. De Braziliaanse aanvaller stond zelf aan de basis van de goal en via Andrew Robertson kreeg hij de bal weer terug om vervolgens de Ierse keeper Gavin Bazunu kansloos te laten.

Southampton draait een matig seizoen en heeft pas drie overwinningen behaald. Het team uit het Zuid-Oosten van Engeland mocht even hopen op een resultaat toen Che Adams scoorde uit een vrije trap van James Ward-Prowse (’9).

Mijlpaal Milner

Waar het kon probeerde Southampton de aanval te zoeken, maar het stond toch vooral zelf onder druk. Bij rust stond de eindscore al op het bord. Darwin Nunez scoorde twee keer (’21 en ’42). Dat er na rust geen doelpunten meer vielen was een wonder. Met name Liverpool had genoeg kansen, maar ondanks de uitzichtloze positie van Southampton bleef het team met veel inzet verdedigen.

In de 68e minuut viel James Milner in. Dat betekende voor hem zijn zeshonderdste wedstrijd in de Premier League.

Bij de thuisploeg stond trainer Jürgen Klopp niet langs de zijlijn. De Duitser ging door het lint nadat de arbitrage tijdens de wedstrijd tegen Manchester City niet ingreep bij een overtreding van Bernardo Silva op Mohamed Salah. De Engelse voetbalbond vond zijn gedrag grensoverschrijdend.

Southampton in gevarenzone

Na een moeizame seizoenstart heeft Liverpool de weg naar boven weer gevonden. Met 22 punten en een zesde plaats is er nog wel een fikse achterstand op koploper Arsenal (34). Southampton heeft alleen Wolverhampton nog onder zich, maar die komen zaterdagavond nog in actie tegen uitgerekend Arsenal.

Eerder op de middag verloor Manchester City in de blessuretijd van Brentford. Lees hier een verslag.