Liverpool verliest met Cody Gakpo in de basis kansloos bij Brighton&Hove Albion

Cody Gakpo debuteerde in de basis en ging met 3-0 onderuit bij Brighton
Cody Gakpo debuteerde in de basis en ging met 3-0 onderuit bij BrightonANP/EPA
Liverpool is in de Premier League vooralsnog niet veel meer dan een middenmoter. Met Cody Gakpo verloor het elftal van trainer Jürgen Klopp zaterdag in de Premier League kansloos bij Brighton & Hove Albion. De thuisclub won het duel overtuigend met 3-0.

Meteen na de hervatting kwam Brighton op voorsprong. Solly March scoorde na een vlot lopende aanval via vier spelers, na balverlies van Liverpool-verdediger Joel Matip in de opbouw.

Amper 5 minuten later was het al 2-0. Opnieuw scoorde March, nu rondde hij af nadat hij door Evan Ferguson de diepte in was gestuurd. Vlak voor tijd zorgde Danny Welbeck zelfs nog voor 3-0.

Van Dijk

Gakpo debuteerde in de Premier League voor Liverpool. De van PSV overgenomen aanvaller speelde eerder al wel voor zijn nieuwe club in de FA Cup, op Anfield tegen Wolverhampton Wanderers.

Onder meer Darwin Núñez ontbrak in de aanval bij Liverpool. Hij is niet fit. Centrale verdediger Virgil van Dijk is door een blessure de komende weken ook niet beschikbaar.

Oud-Ajacied Joël Veltman viel in de 66e minuut in bij Brighton. Jan Paul van Hecke bleef op de bank.