Liverpool wint na zware strijd in tweede duel wel van Wolverhampton Wanderers in FA Cup

Liverpool viert de goal van Elliott
Liverpool viert de goal van ElliottAFP
Liverpool heeft de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg van trainer Jürgen Klopp moest het in de derde ronde voor de tweede keer opnemen tegen Wolverhampton Wanderers na 2-2 eerder in eigen huis. Bij de Wolves werd het na een zware strijd 1-0 voor de bekerhouder uit Liverpool.

Liverpool, dat startte met Cody Gakpo, maar nog zonder de geblesseerde Virgil van Dijk speelde, kwam in Wolverhampton al vroeg op voorsprong. Harvey Elliott mocht ver komen met de bal en de 19-jarige aanvaller schoot van afstand raak in de 13e minuut.

Salah voor Gakpo

In de tweede helft probeerde Wolverhampton net als in de eerste wedstrijd in Liverpool gelijk te maken. Vooral Raúl Jiménez kreeg een grote kans. Zijn kopbal werd maar net tegengehouden door Joe Gomez. Een kopbal van Matheus Cunha in de laatste minuut was niet hard genoeg.

Gakpo werd in de 66e minuut gewisseld bij Liverpool. Mohamed Salah kwam voor hem in de ploeg.