PDC-WK dag 2 (avondsessie): Smith, Ilagan en Hempel winnen, WK-hype Greaves uitgeschakeldProfimedia
Michael Smith slaagde er heel eenvoudig in om de derde ronde van het WK te halen. Hin won van de Noord-ier Nathan Rafferty zonder ook maar een leg te verliezen. Florian Hempel heeft de tweede ronde van het WK bereikt. De Duitser won met zijn vijfde matchdart van Keegan Brown. Beau Greaves verloor in de eerste ronde, de pas 18-jarige Engelse werd van de roze wolk gestoten. Ze verloor met 3-0 van nummer 37 William O'Connor. De Filipijn Lourence Ilagan wist verrassend te winnen van Rowby-John Rodriguez.

Michael Smith-Nathan Rafferty 3-0

Bullyboy had geen kind aan Rafferty. Hij won in de tweede ronde met 3-0 van Nathan Rafferty. En dat niet alleen in sets, ook elke leg werd gewonnen door de nummer vier van de wereld. Smith gooide een goede partij en haalde ruim 96 gemiddeld.

Door de overwinning kan de Engelsman even met vakantie, hij komt na de mini kerstvakantie in actie tegen Schindler, Lukeman of Yamamoto.

Florian Hempel-Keegan Brown 3-2

In de derde wedstrijd van de avondsessie heeft Florian Hempel in een 'sudden death' leg gewonnen van de Engelsman Keegan Brown. De Duitser begon goed aan de wedstrijd. Hij brak The Needle in leg 2 door 120 uit te gooien en wist uiteindelijk met 3-2 de eerste set binnen te slepen.

Hij leek de voorwaartse lijn door te zetten. Op 1-1 leek de Duitser te breaken, maar Brown wist op tijd de rug te rechten en won de set met 3-2. Hierdoor was de stand in sets gelijk: 1-1.

In de derde set gingen we voor de derde keer naar een beslissende vijfde leg. Hempel, de nummer 60 van de wereld, gooide op een goed moment 180 waardoor hij 65 overhield. Die ging mis, maar Brown miste de grote 16 en kwam niet op finish. Hempel liet het daarna na om in drie pijlen uit te gooien en via dubbel 4 pakte Brown de break: 2-1 in sets voor de Engelsman.

In set 4 was het dan weer aan Hempel om de rug te rechten en dat deed de Duitser dan ook. Door de laatste leg met 71 uit te gooien in twee pijlen tilde hij de wedstrijd naar een allesbeslissende vijfde set.

In die vijfde set leek Hempel gelijk een break weg te geven, maar door een belangrijke 87 uit te gooien wist de nummer 60 van de wereld toch op voorsprong te komen. In leg 4 kreeg Hempel een matchdart op dubbel 5, maar miste 'm. Brown kwam daardoor terug tot 2-2 in legs en daardoor moest er een beslissende leg aan te pas komen. In die beslissende leg van Hempel Brown de baas en won met 3-2 de wedstrijd. In de derde ronde wacht Luke Humphries.

WIlliam O'Connor-Beau Greaves 3-0

Beau Greaves had een mooie binnenkomer, ze gooide gelijk 120 uit in haar eigen leg. Op 1-1 werd de Engelse gebroken, maar die break pakte ze gelijk terug. De Ier gooide met nog 40 punten de set uit op dubbel 5 met zijn derde pijl en won daarmee de eerste set.

The Magpie wist de tweede set, tevens zijn eigen set, te winnen. Hij keek tegen een 2-0 achterstand nadat Greaves had gebroken op 122. Toch wist de Ier het om te buigen en won de tweede set 3-2.

De handdoek leek daarmee in de ring gegooid, via dubbel 8 wist O'Connor een simpele 3-0 in de derde set te noteren. Hij speelt door zijn overwinning in de tweede ronde tegen nummer 25 Gabriel Clemens.

Lourence Ilagan-Rowby-John Rodriguez 3-2

De Filipijn kwam op een 2-1 voorsprong in de eerste set, beide heren pakten de eigen leg, maar daarna kwam de eerste break. De Oostenrijker miste twee pijlen op dubbel 10 voor een 1-1 waarna Ilagan het karwei op dubbel 20 wist af te maken: 1-0.

In de tweede set stootte The Gunner door met een break door zijn enige pijl op dubbel 4 uit te gooien. Op dat moment scoorde hij 67 procent op de dubbels. In de tweede leg gooide hij ook met nog één pijl in de hand gelijk dubbel 20 uit. Rodriguez pakte de derde leg nog wel, maar miste in leg 4 drie pijlen op dubbel 6 om terug te breaken. Met nog 60 punten op de teller gooide Ilagan zich naar een 2-0 voorsprong.

In set 3 leek Rodriguez gelijk te breaken, maar hij miste de dubbel 16. Ilagan gooide wederom met zijn eerste pijl uit op dubbel 10 en hield de eigen leg. Rodriguez deed hetzelfde en in leg 3 wist de Oostenrijker eindelijk te breaken. Ilagan miste twee pijlen op dubbel 20 waarna Ilagan uitgooide op dubbel 8. Rodriguez wist de set te winnen door vervolgens de eigen leg te houden: 2-1. Little John wist in vierde set zijn eigen leg te houden en ook gelijk een break te pakken door dubbel 20 met zijn derde pijl te gooien. Hij gooide goed door en pakte de vier set gemakkelijk met 3-0, 2-2 in sets.

De Filipijn leek volledig gebroken, in de eerste leg won Rodriguez eenvoudig. Maar in leg 2 wist de Filipijn gelijk terug te breaken. Uiteindelijk kwam het op een 'sudden death' leg aan die de Filipijn op zijn eigen beurt won. Door de zege speelt hij in de tweede ronde tegen Dimitri van den Bergh.