Lycurgus maakt 3-0 uit heenwedstrijd goed en wint in golden set; nu tegen LüneburgProfimedia
De volleyballers van Lycurgus uit Groningen hebben woensdagavond in het eigen Sportcentrum Alfa-college met 4-0 gewonnen van Calcit Kamnik uit Slovenië. De heenwedstrijd in de CEV Cup was vorige week nog met 3-0 verloren. Na de identieke eindstand in de return, moest een beslissende ‘golden set’ uitsluitsel bieden. De ploeg van coach Arjan Taaij trok daarin met 15-13 aan het langste eind.

De opdracht voor de Nederlandse ploeg was vooraf niet eenvoudig. De 3-0 nederlaag uit de eerste ontmoeting moest beantwoord worden met een 3-0 of 3-1 zege in de terugwedstrijd. Lycurgus liet het beste van zijn spel zien en won met 25-19, 25-23 en 25-20. Zo moest er een tie-breaker volgen.

Eén allesbeslissende set om het ticket voor de volgende ronde te kunnen verdienen. Daarin trokken de Groningers opnieuw aan het langste eind. Via 10-6 werd het 13-13 en vervolgens was het raak op het eerste wedstrijdpunt bij 14-13. Door de zege plaatst Lycurgus zich voor de achtste finales van het tweede Europese clubtoernooi. Tegenstander daarin is het Duitse Lüneburg, dat afrekende met Dinamo Boekarest.