Mahrez bezorgt Manchester City drie punten en verkleint gat met koploper ArsenalAFP
Dankzij een superieure tweede helft heeft Manchester City op Stamford Bridge met 1-0 gewonnen van Chelsea. De thuisploeg leed voor de derde keer op rij een nederlaag in onderlinge ontmoetingen. De laatste keer dat Chelsea een overwinning boekte tegen Pep Guardiola's mannen was in de Champions League-finale van 2021.

Na de voortijdige wissels van Raheem Sterling en Christian Pulisic werd een saaie eerste helft verwacht, zeker na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Nottingham Forest vier dagen eerder. Maar verrassend genoeg was Chelsea niet van plan om de tweede viool te spelen, want de mannen van Graham Potter kregen meer kansen hun kant op komen dan hun opponenten.

Manchester City hield echter stand, met cruciale tackles van John Stones en Nathan Aké en een schitterende redding van Ederson. City kwam bijna op voorsprong via Erling Haaland, die de eerste echte kans van zijn ploeg ternauwernood langs de rechterpaal stuurde, voordat invaller Carney Chukwuemeka aan de andere kant de linkerpaal trof - waardoor de hoop op een eerste overwinning van Chelsea in de laatste vijf competitiewedstrijden tegen ploegen uit de top vier werd aangewakkerd.

Stats Chelsea-Man City
Stats Chelsea-Man CityOpta by Stats Perform

Na de pauze toonde de regerend landskampioen karakter. City wist dat ze een tandje bij moesten zetten als ze het gat van acht punten met Arsenal wildenverkleinen. Uit het niets trof Aké eerst de lat na een prachtige voorzet, waarna Kepa Arrizabalaga tot een lage redding werd gedwongen door Kevin De Bruyne. Chelsea bleef kalm, maar de onophoudelijke aanvalsdrang van de Citizens betaalde zich uiteindelijk uit in de 63e minuut, toen Jack Grealish met een perfecte assist Riyadh Mahrez de kans gaf de bal bij de tweede paal binnen te tikken.

Chelsea voerde het tempo op in de jacht op de gelijkmaker om een zesde competitienederlaag te voorkomen. Dit bleek echter onhaalbaar voor de gastheren, die creativiteit misten in het laatste deel van de wedstrijd. City boekte de 19e overwinning in 26 uitwedstrijden waarvan het slechts één keer verloor.