Man City kan zich na makkelijke zege bij Bristol richten op duel tegen Newcastle

Kevin De Bruyne heeft zojuist 0-3 gescoord
Kevin De Bruyne heeft zojuist 0-3 gescoordProfimedia
Manchester City is na een 0-3 overwinning op Bristol City met gemak doorgedrongen tot de zesde ronde van de FA Cup. Phil Foden scoorde voor het eerst sinds zijn hattrick in de Manchester Derby in oktober meer dan één keer in een wedstrijd. Door de zege heeft de regerend landskampioen in twee weken tijd drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld.

De ploeg van Pep Guardiola begon voortvarend en nam binnen zeven minuten een voorsprong. Kevin De Bruyne speelde Riyad Mahrez aan op de rechtervleugel, en de Algerijn trok de bal voor, waar Phil Foden bij de tweede paal binnen kon tikken - een typisch Man City-doelpunt.

Phil Foden

De bezoekers kregen kort daarna een grote kans om hun voorsprong te verdubbelen, maar Julián Álvarez miste de voorzet van Foden volledig en schampte de inzet met zijn schenen. Ondanks dat Bristol City met een doelpunt achterstand de rust inging, konden ze redelijk tevreden terugkijken op de eerste helft. Tot heel veel meer grote kansen kwam het namelijk voor de bezoekers niet.

Foden en Álvarez, die dinsdagavond een heerlijk duo vormden, sloten aan het begin van de tweede helft opnieuw perfect op elkaar aan en sneden met gemak door de verdediging van de Robins. Degene met Engelse nationaliteit was dit keer de aangever, maar zijn Argentijnse teamgenoot kon de bal net niet goed onder controle krijgen.

Kevin De Bruyne

Man City schroefde de intensiteit nog wat op en brak daarmee de ploeg van Nigel Pearson in het laatste kwartier. Foden, de gevaarlijkste man bij de bezoekers, liet opnieuw van zich horen en zag een schot door Zak Vyner van richting veranderd worden. De bal vloog het doel in waardoor niemand in Bristol meer twijfelde wie er naar de volgende ronde ging.

Twee werd al snel drie, toen invaller Jack Grealish De Bruyne in stelling bracht, die met een prachtige krul van 25 meter afstand de zege nog wat meer glans gaf. Na een avond waarop City zich niet bovenmatig hoefde in te spannen, richt het team zich nu weer op de Premier League. Zaterdagmiddag komt nummer vijf Newcastle United op de koffie. Bristol staat in de Championship in de middenmoot, maar lijkt niet goed genoeg zich te kunnen bemoeien met de plekken die recht geven op (play-offs voor) promotie.