Manchester City speelt alles of niets en krijgt laatste met doelpunt tegen in 98e minuut

Ivan Toney scoort diep in blessuretijd de winnende voor Brentford en de meegereisde supporters worden gekAFP
Brentford heeft voor een enorme stunt gezorgd door in Manchester met 1-2 van nummer twee City te winnen. Het is de eerste keer sinds februari dat de uitploeg de volle winst pakt in het Etihad Stadium. City speelde zonder Nathan Aké die ieder moment vader kan worden. Toch zal de Oranje-international ongetwijfeld mee hebben gekregen hoe zijn ploeggenoten verzuimden de druk op koploper Arsenal te vergroten.

Na ruim een kwartier kwam Brentford op voorsprong door een rake kopbal van Ivan Toney. Hij vierde het doelpunt door zijn vingers in de oren te doen. Wellicht een boodschap voor bondscoach Gareth Southgate die Toney niet selecteerde voor het WK.

Tumultueuze eerste helft

De eerste helft verliep tumultueus, met meerdere potentiële strafschoppen voor Manchester. De VAR keek twee keer uitgebreid naar mogelijke overtredingen binnen de zestien, maar liet beide keren doorspelen. Uiteindelijk was het Phil Foden die vlak voor het rustsignaal een afgeslagen corner tot doelpunt wist te verwerken middels een harde knal.

Na rust kregen beide ploegen kansen op de voorsprong, maar beide keepers hadden een sterke dag. Toch kon City-keeper Ederson in de 98e minuut opnieuw Tony niet van het scoren houden bij een counter. De aanvaller tikte simpel binnen (voorzet Da Silva). City ging in de slotfase vol voor de winst, maar kreeg dus het deksel op de neus.