Manchester City verslaat Chelsea ook in FA Cup: 4-0 met twee goals van Riyad Mahrez

Mahrez was tweemaal trefzeker na zijn matchwinner van afgelopen donderdag
Mahrez was tweemaal trefzeker na zijn matchwinner van afgelopen donderdagANP
Manchester City heeft ook het tweede duel van deze week met Chelsea gewonnen. In de thuiswedstrijd in het kader van de FA Cup was de ploeg van trainer Pep Guardiola veel te sterk voor de slecht presterende club uit Londen: 4-0. Riyad Mahrez (twee keer), Julián Álvarez en Phil Foden waren de doelpuntenmakers.

Mahrez was in het onderlinge competitieduel van donderdag al de matchwinner (0-1). De thuisnederlaag betekende toen het zevende puntenverlies in de laatste acht competitieduels voor Chelsea, de nummer 10 van de Premier League. City deed in dat duel juist goede zaken door de achterstand op koploper Arsenal te verkleinen tot 5 punten.

Mahrez opende halverwege de eerste helft de score door een vrije trap van grote afstand in de kruising te schieten. Doelman Kepa Arrizabalaga had geen kans. Even daarvoor was oud-Ajacied Hakim Ziyech, die net als donderdag basisspeler was, van mening dat hij als doorgebroken speler werd neergehaald. De scheidsrechter en ook de VAR oordeelden van niet.

Havertz

Diezelfde videoscheidsrechter greep wel in nadat Kai Havertz hands had gemaakt in het strafschopgebied. De Argentijnse wereldkampioen Álvarez benutte de strafschop via de binnenkant van de paal. Al in de 38e minuut werd het nog erger voor Chelsea, toen Foden na een soepele aanval van dichtbij raak tikte.

Het grote verschil in de score zorgde ervoor dat de twee helft minder kansen opleverde. 5 minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een strafschop, die Mahrez benutte. Verdediger Nathan Aké bleef de hele wedstrijd op de bank bij City, net als onder anderen Erling Haaland en Kevin De Bruyne.