Manchester United krijgt late tegengoal om de oren en klimt niet naar plek twee

Bruno Fernandes opent in de 43ste minuut de score
Bruno Fernandes opent in de 43ste minuut de scoreAFP
De hoop van Manchester United om tweede te worden in de Premier League vervloog toen het woensdag in Crystal Palace met 1-1 gelijkspeelde. Een tiende overwinning op rij in alle competities leek in de maak dankzij het doelpunt van Bruno Fernandes in de 43ste minuut, maar in de slotfase scoorde Crystal Palace door een prachtige vrije trap van Michael Olise.

De week stond in het teken van het bod van de Britse miljardair Jim Ratcliffe die bij Engelands meest succesvolle club de oude glorie wil laten herleven. Maar wat er ook buiten het veld gebeurt, op het veld is United in blakende gezondheid na de overwinning op Manchester City. Vol vertrouwen lieten ze de gehuurde spits Wout Weghorst debuteren, maar het was een bekend gezicht dat de score opende.

Weghorst was in de eerste fase eenmaal gevaarlijk. Hij zag een kopbal net over het doel gaan, na een voorzet van Luke Shaw. Verder was de oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ als 'kaatsende spits' enkele malen betrokken bij de opbouw van een dreigende aanval. Weghorst werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Een gelijk opgaande eerste helft was bijna voorbij op Selhurst Park toen Fernandes werd geassisteerd door Christian Eriksen en eerstgenoemde een onhoudbaar schot in het net schoot. United controleerde het grootste deel van de tweede helft, maar kon niet standhouden toen Olise een vrije trap langs David de Gea krulde.

United staat nu derde met 39 punten, evenveel als Manchester City, dat een beter doelsaldo heeft. Arsenal, dat zondag tegenover Manchester United staat, heeft er 47 en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Manchester City staat donderdag tegenover Tottenham Hotspur, dat vijfde staat.