Manchester United wint weer van Betis is en kwartfinalist

Manchester United wint weer van Betis is en kwartfinalistEPA
Coach Erik ten Hag heeft zich met Manchester United geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Engelse club won na de 4-1-zege in eigen huis ook de tweede wedstrijd tegen Real Betis, nu met 1-0.

Ten Hag liet zijn ploeg beginnen met Tyrell Malacia en Wout Weghorst. Na een eerste helft met slechts enkele kansen voor de thuisploeg, kreeg Weghorst in de extra tijd zijn voet net niet tegen de bal. De voorzet van Facundo Pellistri belandde vervolgens op de paal.

Marcus Rashford opende in de tweede helft de score. Hij kreeg de ruimte om aan te leggen voor een schot en liet doelman Rui Silva kansloos in de rechterhoek. De bezoekers konden de wedstrijd vervolgens comfortabel uitspelen.

Manchester United won de Europa League in 2017 door Ajax te verslaan in de finale. Onder Ten Hag won United in februari in eigen land de League Cup. Dat was de eerste prijs voor de club sinds de winst van de Europa League.

Juventus

Juventus schakelde SC Freiburg uit. De Duitsers, met doelman Mark Flekken, verloren in eigen huis met 2-0. ln Turijn had Juventus al met 1-0 gewonnen. Dusan Vlahovic maakte in de 45e minuut uit een strafschop de eerste treffer. Manuel Gulde had vlak daarvoor de bal tegen de hand gekregen en moest met zijn tweede gele kaart van het veld. Federico Chiesa maakte er in blessuretijd nog 2-0 van.

Sevilla, dat in de ronde ervoor PSV had uitgeschakeld, bereikte de laatste acht ten koste van Fenerbahçe. De Turkse club won thuis met 1-0 door een benutte strafschop van Enner Valencia, maar had de eerste wedstrijd in Spanje met 2-0 verloren.